Rövid interjú Iváncsics Zsolttal a “Magyar Forrest Gump”-al

 

Bizonyára többen látták, hogy jó pár facebook posztunkban kiírtuk, új kollégával bővült a STEP csapat. Ő nem más mint Ivácsics Zsolt a “Magyar Forrest Gump”.

 

Zsolt weboldalán nagyon sok információ található tevékenységéről, de ebben a rövid interjúnkban szeretnénk, hogy egy kicsit megismerjék Zsoltot és, hogy miért lett munkatársunk a STEP programban.

Zsolt egyik, ma már ikonikus “kelléke” a bevásárló kocsi, amibe minden futáskor egy rászoruló kisgyermeket tol végig a versenyen. Így adódott rövidke interjúnk első kérdése: Miért bevásárló kocsi?

 

Zs: Mondhatnám azt, hogy poénnak tartottam az elején, de azután az ember egy kicsit tovább gondolja mit miért tesz. Egész életemben küzdenem kellett és mindig nehéz volt ez az út! Sok munka és lemondás kövezte, de gondolom ezzel ma nem vagyok egyedül. Egyszerűen több akartam lenni mint más! Mindig égett bennem a bizonyítási vágy és ezért mindent megtettem, hogy jól sikerüljön. 

Elgondolkodtam. Futni mindenki tud! Ámbár egy bevásárló kocsival senki! Ez a felismerés megmondom őszintén nagy örömmel töltött el. Mivel akkor egy kereskedelmi cégnél dolgoztam, így az eszköz adott volt! Ennek pedig már 10 éve, és azóta is tart.

 

Akkor, ha jól értem elkezdted tudatosan “építeni” magadat. Megtaláltad a bevásárló kocsit, amivel kitűntél és egyedi lettél a futók között. Az elején nálad ez csupán marketing volt és csak később jött a valódi segítés?

Zs: Huhh, el kell mondjam, hogy először valóban marketing értéke volt. Feltűnni! Ezt akartam. Más lenni mint a többi! Egy idő után viszont rájöttem, hogy ez így elég öncélú és nem biztos, hogy jó irányba viszi el az ember fókuszát az életben. Megálltam, mint a filmben is Forrest Gump és elgondolkodtam. Valóban ezt akarom?

Hát nem! A következő lépés a felismerés után az volt, hogy bizony célt kell adni a kocsinak. Legyen értelme, legyen súlya annak, hogy kocsival állok oda a rajtvonalhoz.

Legyen ez a kocsi remény kocsija! Mi lehetne szebb mint az árva, nehéz sorsú gyermekek segítése. Ez nagyon-nagyon jó érzéssel töltött el, mikor hangosan kimondtam: A remény kocsiját fogom ezentúl tolni!

De nem álltam meg itt. Nem tolhatom a remény kocsiját üresen. Ezért bele is ültettem a gyerekeket! Így, egy olyan élményt is adok ezeknek csodálatos kis embereknek, amit soha senki nem vehet el tőlük!

 

Akkor végül meg is találtad a célodat?

Zs:Igen. Célom, hogy ezzel a megmozdulásommal az egész ország tudomást vegyen a gyermek szegénységről és a gyermek éhezésről! Bizony, ez ma 2018-ban fennálló probléma. Tudni kell róla az embereknek, nem lehet a fejünket beledugni a homokba és elmenni a probléma mellett. Hangot emelek minden versenyen annak, hogy egy gyermeknek joga van gyermeknek lenni! Minden gyermeknek joga van ahhoz, hogy ne éhezzen!

 

Gondolom sok cég meg szeretett volna “szerezni” ezek után reklámarcának. Te mégis a STEP programnak mondtál igent. Miért éppen a STEP program?

Zs: Valóban többen megkerestek. Azonban utána nézve mélyebben a dolgoknak, nem láttam azt a határozott elköteleződést, inkább olyanokat, hogy ezt a részt is “tudjuk le” a cég életébe, mint elvégzendő feladatot. E mögé én nem tudtam és nem tudok beállni.

Ekkor jött Élő Gyuri és Tóth Laci a STEP programtól és leültünk beszélgetni. Megmondom nagyon fel voltam készülve, hiszen a sok megkeresés után egyre tapasztaltabb az ember. A beszélgetés alatt gyorsan kiderült, hogy azonosan gondolkodunk. Innen pedig, már egyértelmű volt, hogy közösen folytatjuk tovább.

Meg is lett az eredménye a megbeszélésnek. Ahogy egyre jobban beleláttam a programba kijelenthetem, hogy a STEP programban találtam azt a tiszta és nemes célt, amit eddig egyedül csináltam!

Ez a program a maga nemében egyedülálló program. Teljesen rávilágít a problémára és azonnal megoldást is kínál!

Én azt gondolom, hogy olyan összetetten és hatásosan nyújt segítséget a rászorulóknak, hogy így országosan tud sikeres lenni, és országosan mutat példát az emberi szeretetre és a segítségnyújtásra!

Nagyon örülök, hogy most már én is a csapat tagja lehetek, és mindent megteszek a jövőben, hogy minél több gyermeknek és családnak tudjunk segíteni az országban.

Köszönjük a beszélgetést!